rámen
A rámen (ラーメン,) japán tésztaleves. Kínai típusú búzalisztből készített tésztát, húsból (vagy alkalmanként halból) készült alaplevet tartalmaz, melyet gyakran ízesítenek szójaszósszal vagy miszóval. Feltétként legtöbbször disznóhúst (チャーシュー, csású), szárított tengeri moszatot (海苔, nori), kamabokót, illetve zöldhagymát tesznek rá. Japán szinte minden régiójának megvan a saját rámenváltozata, a tonkocu típusútól (sertéscsontleves-alap) Kjúsú vidékén, a miszó alapú Hokkaidó szigetén népszerű. A rámentésztát a kínai (日式拉面, zsisi lamien) és a koreai konyhaművészet (라면, ramjon) is használja.
Kategória: Köznyelvi
Eddig összesen 1 javaslat érkezett erre a szóra, és 0 hozzászólás. Ha arra érdemes, oszd meg másokkal!
- • kínaileves
Tetszik?Igen/Nem/Jelentem (1 igen, 2 nem)
- • Szeretem a kínailevest, akkor is ha nem is kínai.
- • (Kínai + leves szavak egybeírva, azzal főnevesítve azt. A "kínai leves" elnevezés a második leggyakoribb neve az instant leveseknek amik a Rámen levesről lettek mintázva.)