A Szómagyarító segít megmutatni, hogy egy-egy idegen szónak mi a legnépszerűbb magyar megfelelője. Szavazzon, vagy adjon meg új meghatározást!

Eddig 19821 magyarítás érkezett 14565 idegen szóra.

keresem

Köszönet 2010-2012

Balázs Géza

Tisztelt Látogatónk! Kedves Szómagyarítók!

 

2010-ben indult ez a honlap, az első szómagyarító honlap. Az volt az elképzelés, hogy az ösztönös módon is zajló szóalkotás, szómagyarítás az informatikai világban fölerősíthető, hiszen az idegen nyelvi hatások is fölerősödtek.

Három év alatt a szómagyarító közössége 2592 idegen szóra 5713 szómagyarítási javaslat érkezett. Vagyis átlagosan egy idegen szóra kettő!  Magunk is elcsodálkoztunk, hogy egyes szavakra több tucat javaslat született. (A csúcsot valószínűleg a pendrive viszi el 96 javaslattal és 52 hozzászólással.)

Külön öröm számunkra, hogy a sokak számára kérdéses, ellentmondásos szómagyarítással kapcsolatban mindig nagyon kulturált vita alakul ki, a három év alatt moderátorunknak gyakorlatilag nem akadt munkája. Ezt külön köszönjük!

 

Kiemelt köszönet a leginkább aktív szómagyarítóknak (2010-2012)

A legtöbb magyarítást beküldők: magyarító (1020), vlaneckx (556), P.A. (teljes név, mi nem írjuk ki: 226), H. S. (teljes név, 177), Áron (174).

A legtöbb címszót beküldők: magyarító, balazsge, vlaneckx, far severö, Áron, Lídia.

A legaktívabb kommentelők: „V”, H.S., „V” (más címről), balazs, bela, vilma, pityőke, Áron

Számítógépes rendszerünk kimutatja, hogy szómagyarításaikkal kik érték el a legtöbb összpontszámot (vagyis kiknek a szómagyarításaira szavaztak a legtöbben). Íme:  magyarító, vlaneckx, Balázs, Petneházy, H. S.

 

További jó szómagyarítást, hasznos időtöltést kívánunk! 

Inter Kft., Manyszi, szómagyarító-csapat