A Szómagyarító segít megmutatni, hogy egy-egy idegen szónak mi a legnépszerűbb magyar megfelelője. Szavazzon, vagy adjon meg új meghatározást!

Eddig 20475 magyarítás érkezett 15018 idegen szóra.

keresem

hitelderivatíva

Olyan pénzügyi megoldások, amelyek megvédik a kölcsönadókat a kölcsönvevő nem teljesítésének kockázatától. Az A bank például vonakodhat elutasítani az egyik fő ügyfelének (X-nek) hitelkérelmét, de aggaszthatja az ezzel az ügyféllel szembeni kitettségének mértéke. Az A bank megadhatja a hitelt, de a hitelderivatívok használatával a kockázatot a B bankra háríthatja. A leggyakoribb hitelderivatíva a mulasztási csereügylet (default swap). Ez a következőképpen működik: az A bank vállalja, hogy évente egy fix összeget fizet a B banknak, amíg az X vállalat fizetésképtelenné nem válik. Ha X nem teljesít, akkor B kompenzálja A veszteségeit, ha ez nem következik be, B nem fizet semmit. Tehát a B bank A-nak egy hosszú távú biztosítást nyújt fizetésképtelenség esetére, egy annuitásos biztosítási díj ellenében.[719] Azokat a bankokat, amelyek nagy hitelállománnyal rendelkeznek, sokkal inkább veszélyezteti egy általános csődhullám, mint egyetlen hitel kockázata. Elvileg minden egyes hitelre köthetnének mulasztási csereügyletet. A gyakorlatban azonban egyszerűbb egy portfólóra szóló mulasztási csereügyletet kötni, ami az egész hitelportfóliónak védelmet biztosít.

Kategória: Gazdasági, jogi

Eddig összesen 2 javaslat érkezett erre a szóra, és 0 hozzászólás. Ha arra érdemes, oszd meg másokkal!

  • • adósgyilok

    Tetszik?Igen/Nem/Jelentem75/100 (2 igen, 0 nem)

    • • Az adósgyilok valóban megvédi a kölcsönadót a kölcsönvevő nem teljesítésének kockázatától, ám az adós nyaka körül tovább szorít a hurkon.
  • • kölcsönszármazék

    Tetszik?Igen/Nem/Jelentem50/100 (0 igen, 0 nem)

    • • A kölcsönszármazék ügyletek a meglehetősen bonyolult pénzügyi megoldások közé tartoznak.

Beküld

Feliratkozás

   Új magyarítás érkeztekor email-es értesítést kérek

Nevem:

 



Email címem:

 

Feliratkozom

 

Új hozzászólás

Beküld