A Szómagyarító segít megmutatni, hogy egy-egy idegen szónak mi a legnépszerűbb magyar megfelelője. Szavazzon, vagy adjon meg új meghatározást!

Eddig 20476 magyarítás érkezett 15019 idegen szóra.

keresem

tour guide

Sem a Tour Guide, sem az Audioguide eszköznek nincs még kialakult magyar elnevezése. A legtöbbször mindkettőt tárlatvezető készüléknek nevezik, de ez nem szerencsés: mert ezek nem azonos célra szolgálnak: a Tour Guide-nak nevezett tárlatvezető eszköz olyan készülék, ahol valóban egy személy, idegenvezető, vagy tárlatvezető beszél a nyakában lógó adó mikrofonjába, és a turistacsoport tagjai vevőjük fejhallgatójában hallják. Az AudioGuide elnevezésű eszközöknél nincs tárlatvezető: maguk az eszközök tárolják az előre elkészített hangot, és / vagy képet memóriájukban, és az egyes látnivalókhoz érve az ember automatikus indítással meghallgathatja az arra vonatkozó tudnivalókat. A tour guide legyen tehát tehát a "tárlatvezető", az audio guide pedig "tárlatkísérő"

Kategória: Köznyelvi

Eddig összesen 1 javaslat érkezett erre a szóra, és 0 hozzászólás. Ha arra érdemes, oszd meg másokkal!

  • • tárlatvezető

    Tetszik?Igen/Nem/Jelentem11.764705882353/100 (3 igen, 29 nem)

    • • Egy látogató csoport idegenvezetője, vagy egy múzeumi tárlatvezető a nyakában lógó adókészülékének mikrofonjába beszél, és ezt a csoport tagjai vevőkészülékük fejhallgatójában hallgatják. Az eszközöket tárlatvezető (tour guide

Beküld

Feliratkozás

   Új magyarítás érkeztekor email-es értesítést kérek

Nevem:

 



Email címem:

 

Feliratkozom

 

Új hozzászólás

Beküld