A Szómagyarító segít megmutatni, hogy egy-egy idegen szónak mi a legnépszerűbb magyar megfelelője. Szavazzon, vagy adjon meg új meghatározást!

Eddig 20470 magyarítás érkezett 15018 idegen szóra.

keresem

egregor, egregóra

Egregor, Egregóra: az ókori görögöknél egy gondolatforma vagy közös tudat jelzésére szolgáló fogalom. A Bibliában a Figyelőket nevezik így (angyalok, a Septuaginta fordításban használt szó) A modern mágiában a servitorok és istenformák is ennek alformái (vö. Gaetan Delaforge). Némely okkult tanításban a következő értelemben használtatik a fogalom: Isten által, gondolat és akaraterő segítségével teremtett létező (lényzet) vagy csalkép, ellentétben a lényekkel. Más definíciója: Olyan jó vagy rossz inforenergiák személytelen halmozása, melyek egyedekhez, egyedcsoportokhoz, társaságokhoz, népekhez, nemzetekhez, bolygókhoz tartozott. Görög eredetű e szó: ἐγρήγοροι (egrḗgoroi ´őr(ző); virrasztó, éberen lévő; figyelő´)

Kategória: Köznyelvi

Eddig összesen 1 javaslat érkezett erre a szóra, és 2 hozzászólás. Ha arra érdemes, oszd meg másokkal!

  • • figyelény

    Tetszik?Igen/Nem/Jelentem83.636363636364/100 (45 igen, 8 nem)

    • • Minden vallás, a benne fölgyülemlet információenergia révén figyelényt képez.

Beküld

Feliratkozás

   Új magyarítás érkeztekor email-es értesítést kérek

Nevem:

 



Email címem:

 

Feliratkozom

#1korni

2010-04-12 08:46:08

Viktor Dimitrijevics Plîkin saját megfigyelései és kísérletei alapján rájött, hogy amennyiben a kooperáló anyagi alakzatok tömege egy közösséget hoz létre és ez a tömeg elér egy kritikus határt, akkor e közösség fölött egységes információenergetikai mező alakul ki, amit egyszerűen tudatnak nevezhetünk. Az egregor egy kritikus értékekkel rendelkező energiainformációs rendszerrel kapcsolatban jön létre, és "önmagára vállalja" az öntudatos rendszer feladatát.

#2korni

2010-04-12 09:45:39

Egregorok: 1. öntudatos természetes alakzatok (folyók, tavak, tengerek és óceánok, hegyek, erdők), melyek kritikus anyagot, kritikus mennyiséget értek el és ennek köszönhetően tudathoz jutottak és kapcsolatba léptek a bolygóközi egregorral; ugyancsak ide tartozik az élőlények világa, de részét képezik a kozmoszi alakzatok is (bolygók, csillagok, csillagrendszerek, galaxisok stb.) 2. öntudatos természetes alakzatok, melyek emberi segítséggel jutottak hozzá a tudathoz (totemek, szent helyek) 3. a másodlagos természet, vagyis az ember által létrehozott öntudatos alakzatok (templomok, dolmenek, ikonok, képek, városok, értékes pénzek stb.) 4. az ún. kollektív tudattalan, pszichoenergetikai alakzat, amit egy család, kollektíva, nemzet hoz létre. 5. a finomanyagú világban meglévő energiainformációs obiektumok az emberek eszményeivel, kívánságaival és vágyaival, szenvedéseivel, gyarlóságaival, betegségeivel is egyesülnek. 6. az ember, aki létrehozta az energiainformációs alakzatot vagy az élére állt bizonyos gondolatok vagy kívánságok megvalósulásának érdekében (az ember, mint egregor) 7. földi eredetű finomanyagú szellem, mely megalkotta az energiainformációs alakzatot vagy élére állt (finomanyagú rétegek értelmes egregorja). 8. nem földi eredetű lény, mely megalkotta vagy irányítja az energiainformációs alakzatot (földönkívüli értelmes egregor)

 

Új hozzászólás

Beküld