A Szómagyarító segít megmutatni, hogy egy-egy idegen szónak mi a legnépszerűbb magyar megfelelője. Szavazzon, vagy adjon meg új meghatározást!

Eddig 20476 magyarítás érkezett 15018 idegen szóra.

keresem

naberačka

Merőkanál szlovén nyelven

Kategória: Köznyelvi

Eddig összesen 2 javaslat érkezett erre a szóra, és 7 hozzászólás. Ha arra érdemes, oszd meg másokkal!

  • • leveses kanál

    Tetszik?Igen/Nem/Jelentem66.666666666667/100 (1 igen, 0 nem)

    • • Maradnék a leveses kanálnál, bár a címszó valóban ismeretlen a magyar nyelvben. Értsd nem használjuk azt a szót, hogy naberačka, betűkészletünkkel le sem tudjuk írni. Ergó törlendő!
  • • merőkanál

    Tetszik?Igen/Nem/Jelentem25/100 (0 igen, 2 nem)

    • • Ez egy szép merőkanál.

Beküld

Feliratkozás

   Új magyarítás érkeztekor email-es értesítést kérek

Nevem:

 



Email címem:

 

Feliratkozom

#1zajzon

2022-06-16 01:50:29

Ismeretlen a magyar nyelvben ez a szó.

#2Fischer Gy.

2022-06-16 03:40:15

Tényleg érdekelne, vajon ki a fene küldözgetni be ezeket a hülyébbnél hülyébb szavakat magyarítás végett? Itt már lassan mindenkinél elmentek otthonról?

#3Kannibál Ante Portas

2022-06-16 16:29:16

Nem igaz, hogy hülyébbnél hülyébb szavakról lenne szó, mivel kétséget kizáróan léteznek a beküldött szavak és valamilyen nyelven jelentenek is valamit. Viszont nem ide valók, hanem kétnyelvű szótárakba. Ide olyan idegen szavak lennének valók, amelyeket rendszeresen használunk és nincs még elterjedt magyar megfelelőjük. És elvárás velük szemben az is, hogy magyarul toldalékolhatók legyenek. Ennek a hiánya különösen az eredeti szótári formában beküldött idegen igéknél szemet szúró.

#4Gover V.

2022-06-21 03:12:29

De igenis vannak hülyebbnel hülyébb szavak szépszámmal a magyaritando és a javaslatokkent beirtak között egyaránt. Ezeknek a szavaknak a tulnyomó többségét 1etlen nem kicsit küldetestudatos és igen agresszív nyelvujito-magyarito írja be. Napi rendszerességgel. A kommentek fölött is ugyanez a valaki felvigyáz a honlap önkéntes csendöreként. Minden órában resen. A korábbi nicknevét nem írom ide, úgyis mindenki tudja. Amikor csak a felszolamlasa tárgyát írja ki neve helyett, ujabban így csinálja, akkor is lehet tudni a modoros stilusárol , kiről van szó.

#5Ország Balázs

2022-06-21 20:52:30

Figyeljetek ide, a szabályok menüpontban van egy kulcsmondat: "A honlap szerkesztői a megjegyzések rovatban, illetve az iroda@e-nyelv.hu címen válaszolnak a fölvetődő kérdésekre." Na én megkérdeztem mit gondolnak egyről-másról (magyarítandó magyar szavak, a Szómagyarító politikai mocskolódására való használata.) Eredményképen elértem, hogy két embert letiltottak a honlapról. Gyűjtsük össze a teljesen felesleges ökörködéseket (mindet, végiglapozva az egész raktárt) és írjatok egy értelmes hangú e-mailt, érdemes. Gover v, te pedig kicsit túltolod ezt az egy ember felelős minden ökörségért, nyugodj bele: sajnos több. De már fogynak. és te is tehetsz érte. Nekem egyedül nincs annyi időm, hogy mindegyik típussal foglalkozzak, főleg nyáron, amikor netem sincs, de ha mindenki csak egyet felvállalna tiszta lenne a kedvenc honlapunk. Mert azért sok hülye nincs itt, csak hát egy jó szó kitalálásához idő kell, meg gondolkodás, utánjárás baromságokhoz meg egyik se szükséges.

#6Gover V.

2022-06-22 00:00:22

1etlen kizárásra lenne szükség ez megoldaná a gondjaink 90 százalekát.

#7Fischer Gy.

2022-06-22 02:44:31

Semmilyen szükség bárkit is kizárni. Hülye ember az, aki felül a másik hülye hergelésének. A recept: idióta magyarításokra nem kell szót vesztegetni, trollokkal nem kell vitatkozni, tudálékoskodó locsogásra nem kell tudálékos locsogással válaszolni, érdektelen vagy provokatív hozzászólásokra nem kell reagálni. Vannak ugyanis emberek, akik szeretnek gyönyörködni önnön nagyszerűségükben, de ehhez közönségre van szükségük. Ha nem leszünk a közönségük, éspedig azzal, hogy rágjuk a felénk dobott gumicsontjaikat szüntelen, előbb-utóbb megszűnik a csatazaj. Majd keresnek másutt közönséget aguknak. Maguktól. Ebben áll a nagy titok.

 

Új hozzászólás

Beküld